آنچه در این مطلب خواهید خواند:
شما بهعنوان یک زن چقدر با نقش مادر در تربیت کودکان آشنا هستید؟
اگرچه در یک خانواده برای اینکه فرزندان بهصورت درست تربیت شوند، وجود پدر و مادر در کنار هم بسیار مهم و ضروری است، اما همواره مادرها نسبت به پدرها نقش پررنگتر و مؤثرتری در زمینه تربیت کودکان برعهده دارند؛ چراکه معمولاً بچهها در طول روز زمان بیشتری را با مادران خود سپری میکنند و این مادران هستند که با یاددادن اصول کلی زندگی و آموزش آن به کودکانشان، زمینه را برای شکلگیری شخصیت فرزندان به وجود میآورند.
اهمیت نقش مادران در زمینه فرزندپروری از آنجایی روشن میشود که با تولد نوزاد، این مادر است که برای اولینبار کودک را در آغوش میگیرد، او را بغل میکند و کمکم او با بزرگتر شدن و رشد کردن از مادر خود یاد میگیرد که چگونه با دیگران رفتار کند؛ بنابراین رفتار مادران با فرزندانشان در شکلدهی ساختار کلی شخصیت آنها تأثیر چشمگیری دارد.
برایناساس اگر تازه صاحب فرزند دختر یا پسر شدهاید یا اینکه میخواهید بهعنوان مادر فرزندان خود را به روش مناسبی تربیت کنید، لازم است حتماً در مورد نقش مادر در تربیت کودکان بیشتر بدانید؛ لذا بهتر است ما را تا پایان این پست همراه کنید تا به شما بگوییم یک مادر آگاه چگونه میتواند فرزندان سالم و موفقی را تربیت نمایید؟
چرا مادر در برابر فرزندان نقش تربیت کننده اصلی را برعهده دارند؟
مسلماً پدر و مادر هرکدام در تربیت صحیح فرزندان جایگاه ویژهای دارند، اما در این میان معمولاً نقش مادرها در این زمینه پررنگتر است؛ چراکه آنها بیشتر با فرزندان در ارتباط هستند و بنابراین لازم است حتماً اخلاق و رفتار مادر بیش از هر چیزی مدنظر قرار گیرد، به این دلیل که کودکان بهخصوص دختربچهها همواره تلاش میکنند در رفتار و گفتار خود از مادرشان الگوبرداری نمایند و اصول مختلف زندگی نظیر مفاهیم مذهبی و اخلاقی را بیشتر از مادر یاد میگیرند؛ لذا مادر نقش تربیتکننده اصلیتری را برای کودکان ایفا میکند.
اگر بگوییم مادران معماران واقعی و بینظیر تربیت کودکانشان هستند؛ اغراق نکردهایم. اگر نگاهی به زندگی یک مادر بیندازید متوجه میشود از همان لحظه که به او خبر باردار شدنش را میدهند، او مراقبت از کودک خود را شروع میکند، به مدت 9 ماه در شکم خود از فرزندش مواظبت میکند و بعد از تولد نوزادش نیز مسئولیت و وظایف او بیشتر شده و همواره در تلاش است تا خواستهها و نیازهای کودکش را برآورده کند.
علاوه بر این در زمینه تربیت و فرزندپروری هم سعی میکند مهارتهای مختلف را به فرزندش یاد دهد تا او آمادگی لازم برای حضور در اجتماع را به دست آورد و به همین دلیل است که گفته میشود؛ نقش مادر در تربیت فرزندان، نقشی مهم و پرمسئولیت است. قبلا در مقاله ای دیگر به نقش پدر در تربیت کودکان پرداخته ایم.
در یک شرایط مطلوب و مناسب یک مادر همواره بهعنوان مربی و آموزشدهنده اصلی در خانواده به شمار میآید که تأثیر بسیاری بر روی شکلگیری شخصیت کودک دارد؛ چراکه این مادران هستند که درباره خصوصیات و ویژگیهای کودکان همه چیز را میدانند و از زیروبم کارها و رفتارهای فرزندانشان خبر دارند.
لذا در این حالت است که گفته میشود: نقش مادر در تربیت کودکان بسیار مهم و ضروری بوده و از همان دوران بارداری شروع شده و تا پایان زمان رشد کودک و کامل شدن مراحل تربیت او ادامه پیدا میکند. بله نباید این موضوع را نادیده بگیریم که مادر شدن وظیفه بسیار سنگینی است؛ چراکه مادران در قبال همسر، فرزندان، جامعه و … مسئولیت بزرگی دارند. از انواع بازی آموزشی مجموعه ما دیدن فرمایید.
آیا میدانید مهمترین نقشها و مسئولیتهای مادران در زمینه تربیت فرزندان شامل کدام موارد میشود؟
همانطور که گفتیم: بعد از تولد فرزند زندگی پدر و مادر دستخوش تغییرات اساسی و مهمی قرار میگیرد و بهمراتب مسئولیتهای مادر شروع میشود؛ او باید پیوسته مراقب فرزندان باشد، به نیازهای جسمی و روحی آنها رسیدگی کند، مهارتهای مختلف را به آنها بیاموزد و … بااینحال اگرچه همه مادران از وظایف خودآگاه هستند، اما اگر در مورد اهمیت نقش مادرانه خود بیشتر بدانند، مسلماً انجام آنها برایشان آسانتر خواهد شد.
دراینخصوص بهتر است شما عزیزان با مهمترین نقش مادر در تربیت صحیح فرزندان که شامل موارد زیر است، آشنا شوید:
مادر همواره تلاش میکند تا یک پیوند احساسی عمیق با فرزند خود برقرار کند؛ این مادر است که بلافاصله بعد از تولد کودک او را در آغوش میگیرد و مراقبت از او را شروع میکند، لذا چگونگی تعامل مادر با نوزاد آن هم در ماههای نخست زندگی او میتواند تأثیر عمیقی بر روی روح و روان کودک داشته باشد، بهطوریکه آثار آن در سالهای بعد و هنگام برخوردهای عاطفی کودک در موقعیتهای اجتماعی مختلف منعکس میشود. پیشنهاد می شود مقاله دیگر ما درباره بهترین اسباب بازی فروشی مشهد را بخوانید.
مادر همواره تلاش میکند یک محیط مطلوب را برای رشد بهینه فرزند خود فراهم کند؛ از همان روزهای اول تولد فرزند، این مادران هستند که سعی میکنند محیطی مطلوب و مناسب را برای رشد، بازی و خلاقیت فرزندان خود فراهم کنند تا کودکان بتوانند در آرامش کامل رشد کنند و بزرگ شوند.
مادر همواره تلاش میکند فرزند خود را از لحاظ رفتاری به حد تکامل و رشد مناسب برساند؛ مسلماً هیچکس مثل مادر نمیتواند فرزند خود را بهخوبی بشناسد، چراکه فقط مادر از نزدیک مراحل تکامل رفتاری کودکش را مشاهده کرده و به خصوصیات و ویژگیهای رفتاری و اخلاقی فرزند خود شناخت کامل دارد. مادران با توجه دقیق به رفتارهای کودکانشان و همچنین گوشدادن به حرفهای آنها باصبر و حوصله میتواند بهخوبی بفهمند در سر فرزندانشان چه میگذرد و آنها چه خواستهها و نیازهایی دارند.
مادر همواره تلاش میکند اعتماد و امنیت را در محیط خانواده برای فرزند خود ایجاد کند؛ شاید بتوان گفت اعتماد و امنیت فرزندان مهمترین نتیجه تأثیر مادر در تربیت آنها است، چراکه یک مادر آگاه همواره تلاش میکند به فرزندش بیاموزد که چگونه باید به افراد دیگر اعتماد بکند؟ و همچنین چطور میتواند یک انسان قابلاعتماد باشد؟
لذا هنگامی که بچهها این مسأله را درک میکنند، احساس اعتمادبهنفس و امنیت عاطفی خواهند داشت؛ بنابراین بهتر است شما بهعنوان مادر حتماً زمانی که فرزندتان به شما نیاز دارد، نزدیک او باشید و به او کمک کنید تا بتواند عملکرد مناسبی داشته باشد. بله همانطور که گفته شد: این عشق و پشتیبانی بیقیدوشرط مادر است که به فرزندان کمک میکند تا بتوانند عملکرد خود را بهبود ببخشند. پیشنهاد می شود جهت مشاهده و خرید انواع اسباب بازی 2 تا 5 سالگی کلیک کنید.
مادر همواره تلاش میکند با فرزندانش ارتباط خوبی داشته باشد، به آنها عشق بورزد و مراقبشان باشد؛ مسلماً عشق ورزیدن به فرزند مهمترین نقش مادر در تربیت او محسوب میشود، بنابراین درصورتیکه شما با کودکانتان مهربان بوده و در فعالیتهای روزانه در کنار آنها باشید، بچهها نیز بهصورت خودبهخودی یاد میگیرند که وقتی بزرگ شدند، با اطرافیانشان مهربان و رئوف باشند. پس میتوان نتیجه گرفت: رفتار شما بهعنوان یک مادر با فرزندتان نهتنها در دوران خردسالی و کودکی او بلکه بعد از بزرگ شدنش میتواند بر روی رشد و تکامل او اثر دائمی و البته مطلوبی بگذارد. پیشنهاد می شود درباره علت شب ادراری کودکان بخوانید.
مادر همواره تلاش میکند نقش مؤثری در زمینه نظم و تربیت در زندگی روزمره فرزندانش داشته باشد؛ زمانی که مادر به فرزند خود یاد میدهد تا یک الگوی درست از نظم و تربیت را در زندگی روزمره خود رعایت نماید، در واقع او این روش مؤثر را در وجود کودکش بهصورت خودبهخودی نهادینه کرده است. این شیوه تربیتی مادر به کودک میفهماند همیشه میتوان با داشتن یک نظم روزانه بهراحتی امور مختلف را مدیریت کرد.
مادر همواره تلاش میکند سختکوشی را به فرزند خود یاد دهد؛ سختکوشی از جمله مهمترین مواردی است که میتوان بهعنوان تأثیر نقش مادر در تربیت کودک به آن اشاره نمود، چراکه بچهها این خصوصیت بارز را معمولاً بیشتر از مادران خود یاد میگیرند. بله وقتی فرزندان شما، در پایان روز مشاهده میکنند که مادرشان با وجود خستگی زیاد از انجام کارهای روزانه، همچنان با رضایت و لذت از آنها صحبت میکند، آنها نیز یاد میگیرند که سختکوش بودن از ارزش و اهمیت بالایی برخوردار است.
و اینها تنها مواردی از نقشها و مسئولیتهای خطیر مادران در امر تربیت فرزندان بودند که ما آنها را بیان نمودیم و شما بهعنوان یک مادر مهم است که بدانید، فرزندانتان بهشدت تحتتأثیر رفتار و گفتار مادرشان در خانه قرار دارند و اگر میخواهید روش تربیتی مناسبی را برای کودک خود در نظر بگیرید، حتماً به نوع رفتار فرزندتان، سنوسال و خلقوخوی او توجه نمایید. پیشنهاد می شود از انواع عروسک پولیشی بانک بازی دیدن فرمایید.
یک مادر آگاه چگونه میتواند فرزندان سالم و موفقی را تربیت نماید؟
اگرچه نقش مادر در تربیت صحیح فرزندان بسیار سخت و دشوار به نظر میرسد، اما با درنظرگرفتن نکات زیر شما میتوانید فرزندان سالم و موفقی را تربیت نمایید:
- به شخصیت فرزند خود احترام بگذارید.
- رفتارهای فرزندتان را ریشهیابی نمایید.
- او را به گونه تربیت کنید که کارهای خوب را بهراحتی انجام دهد، نه ازروی اکراه و اجبار.
- باتوجهبه خصوصیات و ویژگیهای کودک خود یک شیوه تربیتی مناسب را انتخاب کنید.
- در هنگام بهکاربردن روشهای تربیتی همواره صبور و شکیبا باشید.
کلام آخر
ما در این پست تحت عنوان “نقش مادر در تربیت چیست و چقدر اهمیت دارد؟ ” تلاش کردیم برای شما مادران عزیز بیشتر از نقشها و مسئولیتهای خطیر یک مادر در زمینه تربیت و فرزندپروری درست بگوییم.
همانطور که بیان نمودیم؛ مادر جایگاه ویژه و بسیار حیاتی در ساختار خانواده و جامعه دارد و نقش مادر در تربیت فرزندان یکی از وظایف و مسئولیتهای بزرگ برای مادران تلقی میشود؛ چراکه مادر بیشترین ارتباط و نزدیکی عاطفی را با کودکانش دارد. جهت خرید عروسک جعبه ای و موزیکال کلیک کنید.
لذا شما مادران عزیز باید همواره تلاش کنید در راستای تربیت فرزندانتان به بهترین شکل ممکن گام بردارید و اگر در این مسیر با مشکلاتی مواجه شدید، حتماً از همسرتان کمک بگیرید و درصورتیکه به دنبال یافتن مناسبترین روشهای تربیتی کودکان میگردید، میتوانید با مشاوران خانواده در ارتباط باشید تا شما را راهنمایی نمایند.
و در انتها برایمان بنویسید شما بهعنوان یک مادر چگونه فرزندان دختر و پسر خود را تربیت میکنید؟
چه مطالب خوبی داخل سایتتون میزارید . بازی ها و کتابهایی که میارید هم علاوه بر کیفیت خوب محتوای مفید و جالبی دارن . ممنونم از توجهتون
سلام تشکر از مطالب مفیدتون
میشه کتاب در زمینه نقش مادر در تربیت اجتماعی فرزندان معرفی کنید
ممنون میشم ازتون
متاسفانه کتاب جامعی در این زمینه نمی شناسم
سلام
کتاب «نیک سرشت»
از بکی کندی
می تونه کمکتون کنه…
مادر یک دقیقه ای، از والدین گفتن از بچه ها شنیدن هم خوبه
ممنونیم از معرفی خوبتون
پدر و مادر بسیار در تربیت و آینده فرزندان خود تأثیر و نقش کلیدی دارند و در صورت کوتاهی جنایت سنگینی در حق فرزندان خود خواهند کرد ……..