کودک و خانواده

آموزش قدم به قدم انگیزه دادن به کودک به بهترین روش

انگیزه دادن به کودک

آیا می‌دانید انگیزه دادن به کودک باعث می‌شود تا او بتواند مهارت‌های مختلف را به‌راحتی بیاموزد؟

احتمالاً برای شما هم پیش آمده که از فرزندتان خواستید کار‌هایی را انجام دهد، اما او یا تمایلی برای انجام دادن این کار‌ها نداشته یا اینکه خود را مشغول کار دیگری کرده است. در واقع می‌توان گفت کودکان زمانی این‌گونه رفتار می‌کنند که درگیر مسأله‌ای به نام نبود انگیزه می‌شوند.

در واقع انگیزه موتور محرکی است که باعث می‌شود تا کودکان بتوانند فعالیت‌های مختلف را انجام دهند و به‌سوی موفقیت و هدفمند بودن در زندگی پیش بروند.

براین‌اساس اگر شما والدین عزیز دوست دارید، فرزند باانگیزه‌ای را تربیت کنید که هم کار‌های ساده‌ای مثل مرتب کردن خانه، انجام تکالیف مدرسه، مسواک زدن و ... را رعایت کند و هم بتواند اهداف بزرگی در زندگی داشته باشد، با ما در این پست همراه باشید تا به شما بگوییم برای انگیزه دادن به کودک چه روش‌های مناسب و مؤثری وجود دارد؟

آنچه در این مطلب خواهید خواند:

ایجاد انگیزه در کودکان

اگر کودک بی‌انگیزه باشد، چه رفتار‌هایی را از خود نشان می‌دهد؟

شما پدر و مادر عزیز برای اینکه متوجه شوید آیا فرزندتان بی‌انگیزه است یا خیر، می‌توانید این مسأله را در رفتار او جستجو کنید؛ چراکه معمولاً کودکان بی‌انگیزه این‌گونه رفتار می‌کنند:

  • آن‌ها ترجیح می‌دهند به‌جای انجام کار‌های مهم و ضروری مثل نوشتن تکالیف مدرسه به کار‌های دیگری همچون بازی کردن با اسباب بازی‌هایشان یا تماشای تلویزیون بپردازند.
  • این کودکان به‌ندرت برای رسیدن به موفقیت کاری را انجام می‌دهند.
  • کودک بی‌انگیزه به دنبال انجام فعالیت‌هایی می‌گردد که نیاز به تلاش زیادی نداشته باشد.
  • بسیاری از بچه‌هایی که دچار بی‌انگیزه بودن می‌شوند معمولاً در مدرسه اهمیتی به یادگیری مطالب نمی‌دهند و در دیگر فعالیت‌ها نیز همین‌گونه رفتار می‌کنند.

  • همه چیز برای کودکان بی‌انگیزه بی‌معنی و نامرتبط است.
  • آن‌ها معمولاً هیچ‌گونه ابتکار عملی ندارند و دل به انجام هیچ کاری نمی‌دهند.
  • این کودکان به‌خاطر عملکرد یا رفتاری که دارند، دیگران را مقصر می‌دانند و آن‌ها را سرزنش می‌کنند.
  • کودک بی‌انگیزه در اغلب موارد اعتماد به نفس پایینی دارد.

اگرچه ایجاد انگیزه در کودکان برای پدر و مادر‌ها کاری سخت و دشوار به نظر می‌رسد، اما آن‌ها باید به این مسأله توجه داشته باشند که بی‌انگیزه بودن در محل تلاقی بین رفتار و تضعیف روحیه قرار دارد و منظور از رفتار‌های کودکان بی‌انگیزه به این معنی نیست که آن‌ها دچار مشکلات رفتاری شده‌اند، بلکه دلیل آن نحوه ارتباط برقرار کردن کودکان بی‌انگیزه با دیگران و موقعیت‌هایی است که هر روز با آن روبه‌رو می‌شوند و این موارد توانسته بر روی رفتار کودک اثر بگذارد. پیشنهاد می شود از انواع بازی چوبی بانک بازی دیدن فرمایید.

انگیزه بخشیدن به کودکان

چه راهکار‌های مؤثری برای انگیزه بخشیدن به کودکان وجود دارد؟

الیزابت هارتلی بروئر در کتاب خود با عنوان ایجاد انگیزه در کودکان بیان نموده است که انگیزه فرایندی پیچیده و ظریف است که تشکیل شده از مجموعه مهارت‌ها، احساسات، دانش و اعتقادات. براین‌اساس اگر به دنبال بهترین روش برای ایجاد انگیزه در فرزند خود هستید، این راهکار‌ها را به‌خاطر بسپارید:

به علایق فرزندتان توجه کنید.

کودکان همواره دوست دارند کار‌هایی را انجام دهند که برایشان جالب و جذاب باشد و مسلماً اگر از انجام کاری لذت ببرند، بیشتر انگیزه پیدا می‌کنند. . مثلاً شما می‌توانید برای اینکه مهارت خواندن را در کودک خود بهبود ببخشید و او نیز برای انجام این کار انگیزه پیدا کند، برای او کتاب‌های طنز بخرید تا هم باعث تقویت مهارت خواندن در او شوید و هم انگیزه‌اش را افزایش دهید. پیشنهاد می شود از انواع بازی ساختنی بانک بازی دیدن فرمایید.

روش‌های درست ایجاد انگیزه در کودکان

برای ایجاد انگیزه در فرزندتان فرصت‌ های مختلفی را به وجود بیاورید.

یکی از روش‌ های درست ایجاد انگیزه در کودکان این است که پدر و مادر‌ها باتوجه‌به علاقه و استعداد فرزندشان، او را با دستاورد‌ها و نوآوری‌های دیگران آشنا کنند. در این خصوص شما پدر و مادر عزیز می‌توانید از طریق فیلم، کتاب داستان و … فرصت‌هایی را به وجود بیاورید تا فرزندتان بتواند موفقیت دیگران را ببیند و از کار‌های آن‌ها انگیزه بگیرد. پیشنهاد می شود مقاله دیگر ما درباره رفتار با کودک بی ادب را بخوانید.

در ارتباط با انگیزه اصلاً با فرزندتان صحبت نکنید.

طبق تحقیقات انجام شده، در زمینه انگیزه دادن به کودک معمولاً گفتگوی انگیزشی نمی‌تواند نتیجه مطلوبی داشته باشد؛ بنابراین بهتر است شما پدر و مادر عزیز به‌جای صحبت کردن با فرزند خود به صورت غیرمستقیم باعث ایجاد انگیزه در کودک خود در این زمینه شوید، بیشتر او را تشویق کنید تا به ارزیابی عملکرد و رفتار خود بپردازد و به دنبال انجام کار‌هایی برود که باعث پیشرفت او می‌شود.

برای ایجاد انگیزه در فرزندتان او را تشویق کنید.

اگر والدین با روش‌های انگیزه بخشیدن به کودکان آشنا نباشند، بچه‌ها بیشتر احساس ناامیدی خواهند داشت. بی‌انگیزه بودن کودکان به دلایل مختلفی به وجود می‌آید از جمله کمبود اعتماد به نفس، ناامیدی، خشم و غیره، بنابراین بهتر است شما والدین عزیز به فرزندان خود بیاموزید که اگر در انجام کاری شکست می‌خورند، نباید ناامید شوند، بلکه باید تلاش خود را بیشتر کنند تا به موفقیت برسند. همچنین به فرزندتان بگویید که او با شکست‌هایش تعریف نمی‌شود بلکه این شکست‌ها هستند که او را قوی‌تر می‌کنند. پیشنهاد می شود از انواع بازی بزرگسال بانک بازی دیدن فرمایید.

برای ایجاد انگیزه در فرزندتان او را تشویق کنید.

فراموش نکنید که فرزند شما هنوز کودک است.

همه پدر و مادر‌ها دوست دارند فرزندانشان به تمام دستورالعمل‌های آن‌ها واکنش نشان دهند و همه چیز را همان طور که انتظار دارند، انجام دهند اما درک بچه‌ها با درک ما بزرگ‌تر‌ها یکی نیست و آن‌ها متوجه نمی‌شوند که چرا لازم است برخی از کار‌ها را یاد بگیرند.

پس بهتر است شما والدین عزیز به دنبال روش‌هایی برای جالب کردن هر آنچه باشید که فرزندتان دوست دارد آن‌ها را یاد بگیرند، مثلاً اگر او به کلاس موسیقی می‌رود، مسلماً تمرین آهنگ مورد علاقه او می‌تواند باعث ایجاد انگیزه در فرزند شما شود؛ به فرزندتان سخت نگیرید و به او اجازه دهید به کار‌هایی که دوست دارد و از انجام آن‌ها لذت می‌برد، بپردازد. پیشنهاد می شود مقاله دیگر ما درباره علت ترس از مهد کودک را بخوانید.

بر روی نقاط قوت فرزندتان بیشتر تمرکز کنید.

شما باید به‌عنوان پدر و مادر سعی کنید نقاط قوت فرزندتان را در مرکز رویکرد تربیت او قرار دهید؛ چراکه کودکان بیشتر از اینکه در تمام زمینه‌ها متوسط باشند، نیاز دارند تا طعم موفقیت را بچشند. حتی بدترین کودکان هم می‌توانند با پیدا کردن نقاط قوت خود تغییر پیدا کنند؛ بنابراین می‌توان به این نتیجه رسید که یکی از روش‌ های درست ایجاد انگیزه در کودکان این است که پدر و مادر‌ها نقاط قوت فرزندان خود را بشناسند و آن‌ها را رشد دهند تا از این طریق باعث افزایش اعتماد به نفس در آن‌ها شوید. پیشنهاد می شود از انواع بازی برد گیم بانک بازی دیدن فرمایید.

بر روی نقاط قوت فرزندتان بیشتر تمرکز کنید.

سعی نکنید برای ایجاد انگیزه در کودکان ره صدساله را یک شبه طی کنید.

مسلماً انگیزه دادن به فرزندان برای پدر و مادر کار آسانی نیست. پس شما والدین عزیز بهتر است فراموش نکنید برای اینکه رفتار فرزندتان تغییر پیدا کند، آن هم به‌صورت اصولی، صبر و حوصله لازم است پس هرگز امید خود را از دست ندهید و راهتان را تا رسیدن به نتیجه مطلوب ادامه دهید. پیشنهاد می شود از انواع بازی مونته سوری بانک بازی دیدن فرمایید.

کلام آخر

ما در این پست تحت عنوان “آموزش قدم به قدم انگیزه دادن به کودک به بهترین روش” تلاش کردیم تا شما والدین عزیز را با روش‌هایی آشنا کنیم که باعث می‌شود کودکان از طریق آن‌ها باانگیزه شوند.

بله این درست است که انگیزه دادن به کودکان و تشویق آن‌ها می‌تواند باعث شود بچه‌ها عملکرد بهتری در انجام کار‌های مختلف از جمله نوشتن تکالیف مدرسه و یادگیری دروس مختلف داشته باشند و مسلماً والدین در این زمینه نقش مهمی را برعهده دارند.

پس اگر متوجه شدید که فرزندتان بی‌انگیزه شده و احساس ناامیدی می‌کند، ابتدا سعی کنید به بهترین شکل ممکن با استفاده از تکنیک‌های انگیزه بخشیدن به کودکان نظیر:

انگیزه دادن به بچه ها

  • آموزش هدفمند بودن به کودک
  • شناسایی نقاط قوت کودک
  • کشف استعداد‌های واقعی کودک
  • کمک کردن به او برای رسیدن به موفقیت
  • و …

باعث شوید که فرزندتان به سمت باانگیزه بودن قدم بردارد و کم‌کم به موفقیت و پیشرفت برسد و چنانچه با تمام این تلاش‌ها به نتیجه مطلوب و مورد نظر خود نرسیدید، می‌توانید با مشاوران کودک در ارتباط باشید و از آن‌ها در این زمینه کمک بگیرید.

و در انتها برایمان بنویسید به نظر شما روش‌ های درست ایجاد انگیزه در کودکان به جزء موارد بیان شده، شامل کدام راهکار‌ها می‌شود؟ پیشنهاد می شود مقاله دیگر ما درباره مزایا و معایب کارتون بر روح و روان کودک را بخوانید.

2 دیدگاه در “آموزش قدم به قدم انگیزه دادن به کودک به بهترین روش

  1. ساناز قادری گفت:

    دنبال راهی برای انگیزه دادن به پسرم بودم که الان 7 سالشه این مطلب رو دیدم. خوشحالم که با سایت شما آشنا شدم چون این مطلب واقعا برام مفید بود و خیلی وقت بود که بهش احساس نیاز داشتم. اون قسمت تمرکز بر نقاط قوت رو بعد از خوندن مقاله تون انجام دادم و احساس میکنم که پسرم حس خیلی خوبی داره و برای انجام کارهایی که توش خیلی خوب نیست هم داره تلاش بیشتری میکنه. ممنونم از شما.

    1. شهره یوسفی گفت:

      خانم قادری عزیزم بسیار سپاسگزارم از نظر لطفتون و خوشحالم که این مقاله براتون مفید بوده.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *