4 روش بر خورد با کودک بی ادبی و بی تربیت

مسلماً برای پدر و مادرها نحوه برخورد با کودک بی ادبی که در مهمانی، جمع دوستانه یا حتی در منزل رفتارهای نادرستی از خود نشان میدهد، کاری سخت به نظر میرسد، به صورتی که آنها ترجیح میدهند در این شرایط کودک را تنبیه کنند تا دیگر رفتار زشتش را انجام ندهد.
اما بهتر است شما پدر و مادرهای عزیز بدانید که تنبیه کردن کودک بی ادب نهتنها نتیجهای به همراه ندارد، بلکه باعث ایجاد ناراحتی، ترس، سردرگمی در او شده و بهمرور میتواند باعث مشکلات رفتاری متعددی در کودک شود.
این درست است که همه والدین دوست دارند، فرزندشان به گونه تربیت شود که رفتارش بینقص و همراه با ادب و احترام باشد، اما با ورود کودک به محیطهای مختلفی نظیر مهدکودک، مدرسه و جمعهای دوستانه، ممکن است هنگام بازی با هم سن و سالهایش برخی از رفتارهای نادرست آنها را یاد گرفته و او هم رفتار بیادبانهای داشته باشد.
بنابراین میتوان به این نتیجه رسید که عوامل مختلفی باعث میشوند که کودکان در موقعیتهای گوناگون رفتارهای نامناسب و بیادبانهای را از خود نشان دهند، اما در چنین شرایطی بهتر است والدین با تقویت مهارت شنیدن، توجه و ابراز محبت به او، عدم استفاده از تنبیه و مقایسه نکردن فرزندشان با دیگران، رفتار درستی را با کودک بی ادب خود داشته باشند و به رشد بهتر اجتماعی، فردی و شناخت او کمک نمایند.
بر باتوجهبه اهمیت این موضوع درصورتیکه شما والدین عزیز هم میخواهید در مورد نحوه برخورد با کودک بی ادبی که رفتارهای نادرستی از خود بروز میدهد، بیشتر بدانید، با ما در این پست همراه باشید تا به شما بگوییم چرا کودکان بیادبی میکنند و چگونه باید با بچههای بیادب و بیتربیت رفتار کرد؟
آنچه در این مطلب خواهید خواند:
دلیل بی ادبی و بی تربیتی کودکان چیست؟
دلایل مختلفی وجود دارد که باعث میشود کودک بی ادب و بیتربیت شود، در این زمینه میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
روبهرو شدن با شکست و ناکامی: یکی از دلایلی که باعث میشود کودکان رفتار بیادبانه از خود نشان بدهند، زمانی است که با شکست و ناکامی روبهرو میشوند، بهطوری که گفته میشود ناکامی بچهها میتواند زمینهساز رفتارهای بیادبانه در آنها شود.
وجود الگوی پرخاشگر در محیط: هنگامی که کودکان در محیطی قرار دارند که پرخاشگری در آن زیاد است، بهویژه پرخاشگری کلامی، مسلماً رفتارهای بیادبانه در آنها بیشتر بروز میکند. در این زمینه معمولاً پرخاشگری پدر و مادر یا هم سن و سالهای کودک میتوانند تأثیر زیادی دراینخصوص داشته باشد. پیشنهاد می شود از انواع بازی بزرگسال بانک بازی دیدن فرمایید.
بیادب بودن والدین: کودک بهخودیخود بیادب و بیتربیت نمیشود، مگر اینکه بیادبی را در خانواده یا اطرافیانش دیده یا شنیده باشد. وجود کودکان یا افراد بیادبی که در ارتباط با کودک قرار دارند یا اینکه بیادب بودن پدر و مادر در محیط خانواده میتواند باعث شود تا کودکان رفتار بیادبانه از خود نشان دهند.
در این حالت بهتر است فرد بیادب را از فرزندتان دور کنید و اگر خودتان در مقابل کودک بی ادبانه رفتار کردید، در مرحله اول سعی کنید رفتارتان را تغییر دهید و خود را اصلاح کنید. علاوه بر این بسیاری از پدر و مادرها مقابل فرزندانشان باهم دعوا میکنند و گاهی اوقات کلمات نامناسبی به زبان میآورند که این مسأله میتواند باعث افزایش بیادبی در کودکان شود.
پایین بودن تحمل کودک: علت اصلی اینکه کودک بی ادبی میکند، در حقیقت به آستانه تحمل او برمیگردد و میتوان گفت که وجود دلایل اکتسابی و ذاتی مختلف میتواند زمینهساز بیاحترامی فرزندان نسبت به پدر و مادرها یا اطرافیان شود.
نداشتن رابطه محترمانه با کودک: درصورتیکه پدر و مادر یا اطرافیان هنگام برخورد با کودک رفتار خوبی نداشته باشند، مسلماً او بهراحتی بیادبی و بیتربیت بودن را یاد میگیرد و اینگونه برخورد میکند. برای اینکه کودکان رفتارهای مؤدبانه با والدین و اطرافیانشان داشته باشند، بهتر است بزرگترها به آنها احترام بگذارند و محترمانه با کودک رفتار نمایند. پیشنهاد می شود مقاله دیگر ما درباره ترس از مهد کودک را بخوانید.
با کودک بی ادب چگونه رفتار کنیم؟
هنگامی که کودک رفتار بیادبانه از خود نشان میدهد، والدین معمولاً، کودک را بهخاطر این رفتار تنبیه میکنند، درصورتیکه بسیاری از این تنبیهات باعث بروز پرخاشگری در او میشود.
برای رفتار با کودک بی ادب و بیتربیت بهتر است پدر و مادرها نکات و اصولی را رعایت کنند تا بتوانند به نتیجه مطلوب برسند، بنابراین دراینخصوص نکات زیر را بهخاطر بسپارید:
دلیل بیادبی کودک خود را پیدا کنید: هنگامی که فرزند شما رفتار بیادبانه دارد، قبل از اینکه بخواهید او را مورد قضات قرار دهید، سعی کنید ابتدا دلیل بیادبی او را بیابید و نسبت به آنچه پیشآمده است، آگاهی پیدا کنید. ممکن است فرزندتان در مقابل رفتار بیادبانه فرد دیگری، از خود دفاع نموده یا اینکه از رفتاری که انجام داده، شناخت و آگاهی ندارد؛ بنابراین اول دلیل رفتار بیادبانه فرزندتان را پیدا کنید و سپس به او رفتار مناسب و پسندیده را یاد دهید.
در مقابل رفتار بیادبانه کودک خود الگوی خوبی باشید: هنگام برخورد با کودکان هیچچیز مهمتر از این نیست که با رفتار خود به آنها آموزش دهید. پس برای تربیت صحیح کودک بی ادب سعی کنید برای آنها الگوی خوبی باشید؛
چراکه کودکان اول نگاه میکنند که ببینند شما چه رفتاری از خود نشان میدهید، سپس به این توجه میکنند که چهطور با آنها صحبت میکنید، لذا اگر شما در این شرایط رفتار و گفتار مناسبی داشته باشید، کودکان شما را الگوی خوبی در نظر میگیرند و در نتیجه رفتار زشت خود را کنار میگذارند. پیشنهاد می شود از انواع بازی برد گیم بانک بازی دیدن فرمایید.
برای بیادبی کودک خود قانون در نظر بگیرید: قبل از اینکه فرزند شما رفتار بیادبانهای را از خود نشان دهد، حتماً به او توضیح دهید و قوانینی را مشخص کنید تا او بدانند دقیقاً منظور شما از رفتار بیادبانه چیست؟ بهتر است در کنار این قوانین پاداش هم در نظر بگیرید و هرگز بهخاطر رفتار نادرست کودک، او را تنبیه نکنید؛
بنابراین اگر فرزندتان رفتار مؤدبانه داشت، حتماً به او پاداش دهید؛ چراکه تشویق کودکان بهشدت روی رفتار آنها اثرگذار است. پیشنهاد می شود مقاله دیگر ما درباره بهترین اسباب بازی فروشی اصفهان را بخوانید.
هنگام برخورد با کودک بی ادب جدی اما مهربان باشید: با فرزندتان طوری رفتار کنید که او نه از شما بترسد و نه اینکه به قوانین بیتوجهی کند. برای این کار بهتر است شما در برابر رفتار بیادبانه کودک جدی و مهربان باشید، به صورتی که فرزندتان بفهمد منظور شما از تعیین قوانین و مقررات، فقط خیرخواهی او بوده.
به یاد داشته باشید که اشتباهات تربیتی پدر و مادر میتواند بیشترین آسیب را به کودکان وارد کند. پیشنهاد می شود از انواع بازی مونته سوری بانک بازی دیدن فرمایید.
در مقابل کودک بی ادب چه کارهایی را انجام ندهیم؟
گاهی اوقات رفتارهای پدر و مادر بهصورت غیرمستقیم میتواند باعث بروز رفتار نامناسب و بیادبی در کودکان شود؛ بنابراین بهتر است والدین در هنگام رفتار با کودک بی ادب کارهای زیر را انجام ندهند:
هرگز فرزندتان را با دیگران مقایسه نکنید: وقتی والدین فرزند خود را با دیگران مقایسه میکنند، این کار آنها باعث میشود تا کودک خود را فردی ضعیف بداند و کمکم دچار خودکمبینی شود یا اینکه برعکس به دلیل تواناییهایی که دارد، به فردی مغرور تبدیل شود. در هر دو حالت این نحوه رفتار با کودک بی ادب باعث ناکامی و شکست در او شده و افزایش پرخاشگری و بیادبی را به همراه خواهد داشت.
طوری رفتار نکنید که فرزندتان احساس گناه کند: بعضی از پدر و مادرها هنگام برخورد با رفتار بیادبانه فرزندشان جملاتی نظیر “زود باش بهخاطر رفتار زشتی که داشتی، معذرتخواهی کن” یا “یک پسر خوب هیچوقت این حرفو نمیزنه” و … را بیان میکنند.
اگرچه این جملات بار ارزشی دارند، اما باعث ایجاد احساس گناه در کودک میشوند. پس بهتر است پدر و مادرها هرگز این جملات را به کار نبرند و سعی کنند از جملاتی استفاده نمایند که باعث تمایز بین رفتار و شخصیت کودک شود.
بههیچوجه در برابر رفتار بیادبانه فرزندتان تشویقهای ناآگاهانه نداشته باشید: گاهی اوقات پیش میآید که پدر و مادرها به رفتار بیادبانه فرزند خود، لبخند میزنند و با این کار باعث میشوند تمام آموزشهای قبلی خود را بیارزش کنند و دیگر کودکان به حرف آنها گوش ندهند؛ چراکه این رفتارهای والدین معمولاً بهصورت ناآگاهانه صورت میگیرد. پیشنهاد می شود از انواع بازی چوبی بانک بازی دیدن فرمایید.
کلام آخر
ما در این پست تحت عنوان “4 روش برخورد با کودک بی ادب و بیتربیت” تلاش کردیم تا درباره این رفتار نامناسب بچهها بیشتر با شما والدین عزیز صحبت کنیم و در مورد بایدها و نبایدهای اینگونه رفتارها در کودکان بیشتر بگوییم.
کودکان بهخودیخود بیادب و بیتربیت نیستند و مطمئناً رفتارهای نادرست را یا دیدهاند یا شنیدهاند که بیادبانه رفتار میکنند و همانطور که گفتیم؛ عوامل مختلفی نظیر بیادب بودن والدین، رواج الفاظ بیادبانه، فحاشی و بددهنی افراد نسبت به یکدیگر در جامعه و … باعث شده است آنها اینگونه رفتار کنند.
بنابراین اگر شما والدین عزیز هم به دنبال این هستید که فرزندتان بیادب و بیتربیت بار نیاید، میتوانید این نکات را انجام دهید تا او بهدرستی تربیت شود:
- سعی کنید در منزل مؤدب بودن را با اعضای خانواده تمرین کنید.
- با فرزندتان رفتار مؤدبانهای داشته باشید.
- رفتارهای درست را به فرزندتان آموزش دهید.
- هرگاه فرزندتان رفتار مؤدبانهای داشت، او را تشویق کنید.
- و به او بگویید که هیچکس کودک بی ادب را دوست ندارد.
و در انتها برایمان بنویسید، شما با کودک بی ادبی که در مهمانی حرکات زشت انجام میدهد و کلمات نامناسب را به زبان میآورد، چگونه برخورد میکنید؟ پیشنهاد می شود مقاله دیگر ما درباره فواید کارتون بر کودکان را بخوانید.
سلام مطلبتون رو خوندم بسیار خوب توضیح داده بودید . من یک پسر 4 و نیم ساله دارم و متاسفانه دقیقا مثل تصاویر عادت کرده زبان درازی میکنه هر کاری کردیم نتونستیم این عادت زشت رو از سرش بندازیم . خواستم نظر شما رو هم بدونم ممنون میشم راهنمایی کنید
در مرحله ی اول که بی توجهی به رفتارهای غلط کودکان بهترین راه برای فراموش کردن این کارهاست. اگر این رفتار تکرار شد بهتره با مشاور مشورت کنید.
یه فس کتک حسابی آدمش میکنه
نه دیگه اینقدر توضیح دادیم که اون گزینه حذف بشه!
جوابه داداش من اینو امتحان میکنم
سلام وقت بخیر ، میشه کتاب در این باره معرفی کنید ممنون
کتاب های انتشارات صابرین عناوین خوبی دارند
خوشحالم ک بدون اینکه این مطالب و بخونم طبق همین ها رفتار کردم.”دور کردن از محیطی ک بچه بی ادب هس، مودب بودن خودمون ،گفتن اینکه دیگران بچه ی بی ادب و دوس ندارن …ولی جالبه ک بچم ب سمت اون بی ادبه و ادبیات کوچه بازاریش و رفتارهای زشتش کشش داره.تاثیر پذیریش خیلی زیاااده