کودک و خانواده

بررسی معایب و فواید موبایل برای کودکان زیر 12 سال

فواید موبایل برای کودکان

آنچه در این مطلب خواهید خواند:

آیا می‌دانید تقویت حافظه تنها یکی از فواید موبایل برای کودکان است؟

در کنار تمام اسباب بازی‌های رنگارنگ و متنوع، امروزه بسیاری از کودکان تحت تأثیر وسیله‌ای به نام موبایل قرار دارند؛ به‌طوری‌که گاه مشاهده می‌شود آن‌ها از این طریق ساعت‌ها مشغول صحبت کردن با دوستانشان می‌شوند یا وقت‌های زیادی را صرف بازی‌های جذاب موبایل می‌کنند.

اگرچه بازی‌های موبایل باعث افزایش تمرکز و تقویت حافظه در کودکان می‌شود و آن‌ها با استفاده از تلفن همراه می‌توانند اطلاعات جدیدی به دست آورند و این موضوع می‌تواند به یادگیری کودکان کمک زیادی نمایند، اما لازم است پدر و مادر‌ها با برنامه‌ریزی دقیق و اصولی، زمان مشخصی را برای استفاده فرزندانشان از این وسیله در نظر بگیرند و همچنین سعی کنند متناسب با سن و جنسیت کودکان، بازی‌های موبایلی مناسب را در اختیار آن‌ها قرار دهند.

یکی از بهترین کار‌ها در این زمینه این است که والدین مدت زمان استفاده از تلفن همراه را برای فرزندانشان محدود کنند تا این وسیله هوشمند باعث ایجاد اختلال در زندگی روزمره، خواب و خوراک آن‌ها نشود؛ چراکه استفاده بیش از حد کودکان از تلفن همراه می‌تواند معایب و مضرات متعددی را برای آن‌ها به وجود بیاورد.

بر این اساس در صورتی که شما والدین عزیز به تازگی تلفن همراه را در دسترس فرزند دختر یا پسر خود قرار داده‌اید یا اینکه فرزندتان مدتی می‌شود که از این وسیله استفاده می‌کند و می‌خواهید در مورد فواید موبایل برای کودکان بدانید و نسبت به معایب استفاده از آن آگاه شوید؛ پیشنهاد می‌کنیم با ما تا پایان این پست همراه باشید تا به شما بگوییم موبایل چه فواید و معایب برای کودکان زیر 12 سال دارد؟ و بهتر است پدر و مادر‌ها از چه سنی برای فرزندانشان موبایل بخرند؟

بهترین اسباب بازی های فکری

بازی کودکان با موبایل

استفاده از موبایل چه مزایایی برای کودکان دارد؟

در خصوص فواید موبایل برای کودکان می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

1. به فرایند یادگیری در کودکان کمک می‌کند: در صورتی که شما والدین عزیز به دنبال راه‌هایی هستید تا روند یادگیری در فرزندتان تسریع پیدا کند، می‌توانید بر روی موبایل برای آن‌ها برنامه‌های مناسبی که را در این زمینه وجود دارد، نصب کنید تا اطلاعات جدیدی را به دست آورند؛ به‌عنوان‌مثال برخی از بازی‌های کوچک یا فیلم‌های رنگارنگ آموزشی مخصوص موبایل برای کودکان می‌تواند انواع مهارت‌ها در زمینه خواندن، موسیقی، ریاضیات و … را به آن‌ها آموزش دهد.

2. باعث سرگرم شدن کودکان می‌شود: والدین می‌تواند در روز برای سرگرم کردن فرزندانشان موبایل را در اختیار آن‌ها قرار دهند تا برای بازی کردن، تماشای فیلم، خواندن کتاب و موارد دیگر از این وسیله استفاده نمایند. البته بهتر است پدر و مادر‌ها بر روی مدت زمان استفاده از موبایل توسط بچه‌ها نظارت داشته باشند. پیشنهاد می شود از انواع بازی بزرگسال مجموعه ما دیدن فرمایید.

3. کودکان را با فناوری روز دنیا آشنا می‌کند: در حال حاضر استفاده از فناوری‌های به‌روز دنیا از جمله گوشی‌های موبایل راهی برای موفقیت فرد در آینده به شمار می‌آیند. در این خصوص شما والدین عزیز می‌توانید به فرزند خود اجازه دهید تا از موبایل یا تبلت استفاده نمایند تا بتواند راحت‌تر با این فناوری آشنا شود و این مسأله باعث می‌شود او در آینده مشکلی در استفاده و به‌کارگیری از این وسیله نداشته باشد.

4. باعث افزایش مهارت‌های حل مسأله در کودکان می‌شود: امروزه برنامه‌ها و بازی‌های بسیار مفیدی برای کودکان طراحی شده که قابل نصب بر روی موبایل و تبلت هستند و می‌توانند باعث بهبود خلاقیت و افزایش مهارت‌های حل مسأله در آن‌ها شوند. شما والدین عزیز با نصب آن‌ها بر روی گوشی موبایل می‌توانید این امکان را برای فرزندتان به وجود بیاورید و به رشد بهتر او کمک کنید؛ چراکه کودکان خلاق می‌توانند با این جهان در حال تغییر، راحت‌تر سازگاری پیدا کنند و در زندگی موفق‌تر باشند. پیشنهاد می شود از انواع پازل چوبی دیدن فرمایید.

معایب موبایل برای کودکان

استفاده از موبایل چه معایبی برای کودکان دارد؟

در خصوص معایب موبایل برای کودکان می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

سطح توجه کودکان کاهش پیدا می‌کند: استفاده طولانی مدت و مداوم از موبایل باعث بروز اختلالاتی در توانایی تمرکز کودکان و همچنین حواس پرتی آن‌ها می‌شود؛ چون بچه‌هایی که بیشتر وقت خود را صرف استفاده از تلفن همراه می‌کنند، تمرکز کافی بر روی محیط پیرامون خود نخواهند داشت و سطح توجه آن‌ها نیز پایین می‌آید، در نتیجه کودکان با اختلالات یادگیری مواجه می‌شوند که کاهش موفقیت‌های تحصیلی از جمله پیامد‌های منفی این اختلالات است. پییشنهاد می شود مقاله دیگر ما درباره ترس از تاریکی کودکان را بخوانید.

توجه کودکان به تعاملات اجتماعی کم می‌شود: کاهش مهارت‌های اجتماعی از جمله مواردی است که به عنوان ضرر بازی کودکان با موبایل مطرح می‌شود؛ چراکه کودک هنگامی که درگیر استفاده از تلفن همراه و بازی‌های آن می‌شود، ساعت‌ها وقت خود را به این موضوع اختصاص داده و دیگر نمی‌تواند با پدر و مادر یا خواهر و برادرش ارتباط خوبی برقرار کند و با اطرافیانش تعامل داشته باشد.

در کودکان احساسات ناسالم بروز می‌کند: باتوجه‌به اینکه کودکان تخیلات قدرتمند و قوی دارند، لذا در برابر محتوا‌هایی که به‌ویژه در موبایل مشاهده می‌کنند، بسیار آسیب‌پذیر هستند؛ چراکه آن‌ها نمی‌تواند به خوبی تفاوت بین عناصر خیالی و واقعی را درک کند؛ بنابراین انجام بازی‌های ترسناک موبایلی می‌تواند نتایج نامطلوبی بر روی کودکان بگذارد از جمله اینکه آن‌ها از تنهایی می‌ترسند، هنگام خواب دچار کابوس می‌شوند یا اینکه از رفتن به مکان‌های بسته مثل سرویس بهداشتی ترس دارند. علاوه بر این بازی‌های خشن موبایلی هم می‌تواند کودک را به فردی پرخاشگر تبدیل نمایید. پیشنهاد می شود از انواع بازی ساختنی دیدن فرمایید.

ضرر بازی کودکان با موبایل

باعث ایجاد مشکلات جسمانی برای کودکان می‌شود: تأثیرات منفی و مضر بازی کردن با موبایل آن هم به صورت مداوم و پیوسته باعث می‌شود تا کودکان علاوه بر اختلالات روحی و روانی، با مشکلات جسمی هم روبه‌رو شوند؛ چراکه تماشای بیش از حد صفحه موبایل و نشستن طولانی مدت در حالت‌های اشتباه می‌تواند مشکلات جسمانی نظیر اختلالات بینایی، چاقی مفرط، درد در ناحیه گردن، اختلالات سیستم اسکلتی – عضلانی یا بی‌حسی دست، بازو و انگشتان را برای کودکان به وجود می‌آورد.

باعث کاهش زمان و کیفیت خواب در کودکان می‌شود: یکی از مهم‌ترین تأثیرات منفی استفاده مداوم از موبایل برای کودکان این است که آن‌ها با اختلالات خواب نظیر کاهش زمان و کیفیت خواب مواجه می‌شوند و این مسأله می‌تواند بر روی سلامتی جسمانی و فعالیت‌های روزمره بچه‌ها مثل رفتن به مدرسه و تحصیل اثرگذار باشد. پیشنهاد می شود درباره انگیزه دادن به کودک بخوانید.

کودکان به راحتی می‌تواند به دنیای مجازی و اینترنت دسترسی داشته باشند: یکی دیگر از معایب موبایل برای کودکان دسترسی آزاد آن‌ها به دنیای مجازی، شبکه‌های اجتماعی و اینترنت است که می‌تواند باعث شود کودک به محتوا‌هایی دسترسی پیدا کند که برای او مناسب و مطلوب نیست؛ چراکه امروزه تمام گوشی‌های موبایل هوشمند هستند. اگرچه اینترنت مزایای زیادی دارد و آموزش از طریق آن می‌تواند برای کودکان در زمینه‌های درسی و تحصیلی مناسب باشد، اما لازم است در هنگام استفاده از آن در موبایل توسط بچه‌ها، حتماً پدر و مادر بر روی این مسأله نظارت کامل داشته باشند تا آن‌ها درگیر عکس‌ها و فیلم‌های مخرب و نابهنجار نشوند. پیشنهاد می شود از انواع بازی دورهمی بانک بازی دیدن فرمایید.

موبایل برای کودکان

پدر و مادر‌ها بهتر است از چه سنی برای فرزندانشان موبایل بخرند؟

در حال حاضر باتوجه‌به پیشرفت روزافزون اطلاعات، بسیاری از مدارس، پیش دبستانی‌ها و مهدکودک‌ها در کنار آموزش حضوری، به دانش‌آموزان و کودکان اجازه می‌دهند که برای یادگیری بهتر مفاهیم درسی از تلفن همراه استفاده نمایند؛ لذا مشاهده می‌شود که بچه‌ها در سنین 4 تا 5 سالگی به این وسیله دسترسی دارند.

البته والدینی هستند که زودتر از این سن موبایل را در اختیار فرزندان دختر یا پسر خود قرار می‌دهند تا هم او را سرگرم کنند و هم اینکه خودشان به کار‌های روزانه منزل و محل کار برسند.

اگرچه برای استفاده و بازی کردن با موبایل توسط کودکان هیچ قانون و مقررات سختگیرانه‌ای وجود ندارد، اما بهتر است والدین حداقل تا سن 2 سالگی برای کودک خود این وسیله را نخرند و در دسترس او قرار ندهند. پیشنهاد می شود مقاله دیگر ما درباره نحوه رفتار با کودک بی ادب را بخوانید.

باتوجه‌به این موضوع در صورتی که شما به عنوان پدر و مادر قصد دارید دسترسی به موبایل را برای فرزند خود امکان‌پذیر نمایید، حتماً در نظر داشته باشید که:

1. اولاً برای استفاده از موبایل برای کودکتان محدودیت در نظر بگیرید تا او نتواند به تمام امکانات و برنامه‌های گوشی دسترسی پیدا کنند.

2. ثانیاً مدت زمان مشخصی را برای استفاده و بازی با موبایل برای فرزندتان تعیین کنید تا او تمام وقت خود را صرف گذراندن پای این وسیله نکند؛ مثلاً به او بگویید اجازه داد در روز چند ساعت با گوشی بازی کند.

اگرچه خرید موبایل و در اختیار گذاشتن آن برای بچه‌ها کاملاً به تصمیم پدر و مادر بستگی داشته و امری سلیقه‌ای محسوب می‌شود، اما معمولاً بیان می‌شود بهترین سن خرید موبایل برای کودکان بین سنین 12 تا 13 سالگی است؛ بنابراین حتماً والدین به این نکته هم توجه داشته باشند تا بچه‌ها کمتر درگیر اثرات منفی گوشی تلفن همراه شوند. پیشنهاد می شود از انواع کتاب شعر کودک مجموعه ما دیدن فرمایید.

پدر و مادر‌ها بهتر است از چه سنی برای فرزندانشان موبایل بخرند

کلام آخر

ما در این پست تحت عنوان “بررسی معایب و فواید موبایل برای کودکان زیر 12 سال” تلاش کردیم تا شما والدین عزیز را بیشتر با این موضوع آشنا کنیم که استفاده از گوشی می‌تواند هم برای بچه‌ها مفید باشد و هم اثرات منفی برای روح و جسم آن‌ها به همراه بیاورد.

در حال حاضر نمی‌توان به صورت کلی استفاده از موبایل را برای کودکان ممنوع کرد، اما پدر و مادر‌ها تا حد ممکن باید بر روی این مسأله نظارت داشته باشند و نحوه دسترسی و استفاده از این وسیله توسط بچه‌ها را کنترل کنند. پیشنهاد می شود از انواع اسباب بازی کودک 8 تا 13 سال بانک بازی دیدن فرمایید.

مسلماً در صورتی که این فناوری و تکنولوژی تحت نظارت پدر و مادر در اختیار کودکان قرار بگیرد، بچه‌ها به راحتی می‌توانند از مزایای متعدد آن بهره‌مند شوند و از آسیب‌های زیاد آن در امان بمانند.

بنابراین شما والدین عزیز بهتر به این نکته توجه داشته باشید که اگر فرزندانتان با کنترل و نظارت شما از موبایل استفاده نمایند و مدت زمان مشخصی را به این کار اختصاص دهند، به طور حتم معایب استفاده از موبایل در رشد و پرورش آن‌ها به حداقل خواهد رسید.

و در انتها برایمان بنویسید شما والدین عزیز از چه سنی اجازه دادید تا فرزند دختر یا پسرتان از موبایل استفاده کند؟

2 دیدگاه در “بررسی معایب و فواید موبایل برای کودکان زیر 12 سال

  1. رزاقی گفت:

    سلام تو مطلبتون خیلی به نکات خوبی اشاره کرده بودید . یه پسر 9 ساله دارم که اصرار داره براش موبایل یا تبلت بگیریم من همچنان معتقدم که بسیار زوده اما همسرم تاکید داره که اگر زیر نظر خودمون باشه و ما راهنماییش کنیم مشکلی ایجاد نمیکنه . خواستم بدونم نظر شما چیه ؟

    1. شهره یوسفی گفت:

      برای در اختیار قرار دادن فضای دیجیتال اگر از ابتدا قانون گذاری صحیح و اصولی صورت بگیره و هر دو طرف به قوانین پایبند باشند مشکلی پیش نمیاد عزیزم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *